Porti i Selanikut

Address:
Salaminos 1, Thessaloniki, Greece
Description:

Access:

 • Porti Selanikut është 800 metra nga pas Krishtit Imperial Palace Hotel, një nga hotelet më të famshme në Selanik, e cila është e vendosur në qendër të qytetit.
 • Nga Car: 3-10 minuta (varet nga trafiku).
 • Kosto Taxi: rreth 4 - 4,50 euro.
 • Në Këmbë: 5-10 minuta.

Pershkrim: Porti i Selanikut është e vendosur në pikën më të thellë të Thermaikos Gjirit, në pjesën veriore të Mesdheut lindor, në perëndim të qendrës së qytetit të Selanikut dhe brenda një (1) kilometër nga Stacioni i Trenit dhe gjashtëmbëdhjetë (16) kilometra nga Aeroporti "Maqedonia" të Selanikut.

Kjo është porti më i rëndësishëm i Maqedonisë dhe një nga portet më të mëdha të Europës juglindore. Për shkak të pozicionit të saj të favorshëm gjeografik dhe rrugore dhe hekurudhore lidhjeve të tij të shkëlqyer, është porti më i madh transferim në vend. Ajo ka gjithashtu objekte për trajtimin e lëndëve djegëse të lëngshme dhe është e lidhur me tubacionin e stacioneve ndërkufitare. Ajo është gjithashtu në afërsi të ndërkombëtar të tubacionit të gazit natyror. Pjesë e portit është edhe Zona e lirë e portit të Selanikut, e cila vepron në përputhje me Kodin Doganor të Komunitetit që nga viti 1995. Për më tepër, ajo ka rrjet të dendur rrugor, i cili është i lidhur direkt me rrjetin e rrugëve kombëtare dhe ndërkombëtare, dhe të gjithë kalatave të portit keni një të dyfishtë / trefishtë linjave hekurudhore dhe janë të lidhura me rrjetin hekurudhor kombëtar dhe ndërkombëtar.

port Selanikut u themelua në vitin 315/6 pes me Kasandrit, mbretit të Maqedonisë dhe ishte një qendër e rëndësishme e anijeve gjatë gjithë periudhës së Perandorisë Maqedonisë. Gjatë Perandorisë Romake, porti i Selanikut u bë një qendër e madhe detare të transportit. Pozicioni i tij strategjik dhe lidhjet e saj kanë bërë port Selanikut një nga portet më të rëndësishme të Perandorisë Romake me trafik të rëndësishme gjatë gjithë kohëzgjatjes së saj. Gjatë Perandorisë Bizantine, port Selanikut u rrit edhe më shumë dhe ishte porti kryesor i rajonit. Gjatë periudhës osmane, port të Selanikut ishte e lidhur me shërbimet e rregullta të transportit detar për të gjitha portet kryesore në Mesdhe, duke e bërë atë një nga portet e para të Lindjes. Në vitin 1870 muri bregdetar të qytetit u shemb dhe në vitin 1876 u ndërtua ujore të plazhit të vjetër sotme.

Historia moderne e portit fillon në dekadën e fundit të shekullit të 19 me zgjerimin e ujore të Selanikut në det dhe krijimin e një pjese të nga ana e lindjes, aktuale skelë e parë. Deri në fund të luftërave ballkanike (1913) dhe përcaktimin i kufijve të shteteve të Ballkanit, në portin e Selanikut, e cila u shërbejnë një zonë të madhe të gadishullit të Ballkanit, e kufizuar në brendësi të territorit grek. Në vitin 1914 Zona e lirë e portit të Selanikut u themelua nga qeveria greke.

Gjatë Portin e Luftës së Dytë Botërore Selanikut u pushtua nga ushtria gjermane (1941-1944) dhe për shkak të bombardimeve të vazhdueshme nga ana e anglisht dhe American Airlines si dhe defekt i instalimeve mbetur nga gjermanët gjatë tërheqjes së tyre, të gjitha objektet e portit janë shkatërruar pothuajse.

Që nga fundi i Luftës së Dytë Botërore dhe deri më sot portin e Selanikut, është zgjeruar vazhdimisht në perëndim, me restaurimin e instalimeve dhe me ndërtimin e doke të reja, magazina, rrugët dhe linjat hekurudhore.

Në vitet 1990 zona e mjedisit është përmirësuar dhe në të njëjtën kohë kapacitetin e ruajtjes e portit të Selanikut është rritur ndjeshëm. Një rrugë e drejtpërdrejtë është ndërtuar gjithashtu, i cili lidh portin me rrjetin kombëtar rrugor të vendit. Në ditët e sotme, port Selanikut karakterizohet si Portin e interesit ndërkombëtar në sistemin e Portit të vendit dhe është një nga pesë portet greke, e cila i takon Rrjetit Qendror të transportit.

Categories List:   
 • vend jashtëzakonisht i përshtatshëm. estetikë e bukur. Mëngjes shumë i mirë. Vlera për hotelin e parave. Në zemër të aktivitetit tregtar dhe ekonomik dhe brenda duke ecur në distancë të argëtimit dhe vende interesante.

  Valentin St. Petersburg -Russia
 • hotel shumë të mirë për dikë që të qëndrojë në qendër të qytetit. Zonat e bukur dhe dhoma. qasje të drejtpërdrejtë në këmbë në pikat më të referencës të Selanikut.

  Francesca Paris-France
 • vend i përsosur. dhomë të pastër dhe të rehatshme. banjo te bollshme me vaskë. Mëngjesi është i pasur dhe unike. Stafi i shkëlqyer. Qasja në qendër tregtare në një shëtitje në distancë disa minuta. Zgjedhja më e mirë për dikë që dëshiron të dijë qendrën historike të Selanikut.Marianna,Sofia-Bulgaria

  Cristina Belgrade- Serbia

Piket nga te ftuarit e 90 diteve te fundit.

0
Booking.com
0
Hrs.com
0
Trivago.com
0
Tripadvisor.com
0
Google.com
0
Kayak.com

Do t’ju pëlqente të shkarkonit Guiden Turistike te Selanikut falas?