Διεθνής Τουριστική Έκθεση ΜΙΤΤ Moscow ⋆ Ξενοδοχεία Θεσσαλονίκη

Στο εκθεσιακό κέντρο Expocentre πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως και τις 26 Μαρτίου του 2016 η Διεθνής Τουριστική Έκθεση ΜΙΤΤ Moscow με την συμμετοχή πλήθους παραγόντων και στελεχών της τουριστικής βιομηχανίας. Επί τρεις συνεχόμενες μέρες η καρδιά του τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο χτυπούσε στη πρωτεύουσα της Ρωσίας.

Η συγκεκριμένη έκθεση είναι η μεγαλύτερη έκθεση της Ρωσίας στον κλάδο του τουρισμού και μία από τις μεγαλύτερες σε παγκόσμιο επίπεδο. Κάθε χρόνο στη ΜΙΤΤ Moscow συγκεντρώνονται ένας μεγάλος  αριθμός τουριστικών επιχειρήσεων τόσο από τη Ρωσία όσο και από  ολόκληρη την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία. Η Διεθνής Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ της Μόσχας αποτελεί ένα παγκόσμιο τουριστικό γεγονός όπου σε λίγες μόνο ημέρες οι επαγγελματίες απ’ όλους τους επιμέρους κλάδους του τουρισμού  και από διάφορα μέρη του κόσμου συναντούν άλλους επαγγελματίες έτσι ώστε να διαφημιστούν, να συζητήσουν, να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες και συμφωνίες συνεργασίας με στόχο να δικτυωθούν και να αποκτήσουν καλύτερες προσβάσεις στο παγκόσμιο τουριστικό κύκλωμα.

Διεθνής Τουριστική Έκθεση ΜΙΤΤ Moscow - Ξενοδοχεία Θεσσαλονιίη

Βροντερό παρών έδωσαν πολλά ξενοδοχεία, καθώς και τουριστικά πρακτορεία από την Ελλάδα στη φετινή έκθεση. Ηχηρή ήταν ωστόσο και η απουσία της Τουρκίας από την φετινή έκθεση λόγω των γεγονότων μεταξύ των δύο χωρών. Φυσικά από ένα τέτοιο γεγονός δε θα μπορούσε να λείψει και  το ξενοδοχείο a.d. Imperial Palace ένα από τα ωραιότερα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης που δίνει πάντοτε δυναμικό παρών στα μεγάλα τουριστικά δρώμενα και η παρουσία του θεωρείται πλέον καθιερωμένη σε όλα τα σημαντικά τουριστικά γεγονότα. Το ξενοδοχείο εκπροσώπησαν δύο από τα μέλη της διοίκησης του. Σκοπός της παραπάνω δράσης ήταν η δημιουργία νέων επαγγελματικών σχέσεων αλλά και η περαιτέρω προβολή τόσο του ξενοδοχείου και των υπηρεσιών του όσο και του τουριστικού προϊόντος της πόλης της Θεσσαλονίκης σε εξειδικευμένους επαγγελματίες του τουρισμού. Οι εκπρόσωποι του ξενοδοχείου a.d. Imperial Palace ήρθαν σε επαφή με πολλούς σημαντικούς φορείς του τουρισμού τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, καθώς και με διάφορα τουριστικά γραφεία και Tour Operators.

Για ακόμη μια φορά διαπιστώθηκε πως η Ελλάδα κατέχει περίοπτη θέση στους προορισμούς που επιλέγει ο λαός της Ρωσίας, επιβεβαιώνοντας την αναγνωρισμένη τουριστική αξία της. Δόθηκε, μάλιστα, μεγάλη έμφαση στο θρησκευτικό τουρισμό, καθώς η έναρξη της τουριστικής περιόδου φέτος συμπίπτει με το Ορθόδοξο Πάσχα. Συγκεκριμένα, η Θεσσαλονίκη αποτελεί ιδανική επιλογή τόσο για καλοκαιρινό προορισμό, λόγω του ότι αποτελεί και κομβικό σημείο προς τη  Χαλκιδική, όσο και για City break εξορμήσεις αφού οι απευθείας αεροπορικές συνδέσεις είναι καθημερινές.

Συμπερασματικά για την Ρώσικη τουριστική αγορά οι πιο ρεαλιστικές προβλέψεις για την φετινή τουριστική σεζόν κάνουν λόγο για μια αύξηση 10% έως 15% σε σχέση με τους αριθμούς της περσινής σεζόν και βασίζονται τόσο στη σημερινή εικόνα των κρατήσεων, όσο και σε μια σειρά αστάθμητων παραγόντων, που έχουν να κάνουν και με την οικονομική κατάσταση της Ρωσίας και τις διμερείς σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Η κακή κατάσταση της ρωσικής οικονομίας αποτελεί σημαντικό ανασταλτικό παράγοντα για την πραγματοποίηση κρατήσεων για το ερχόμενο Καλοκαίρι. Μεγάλη αύξηση παρουσιάζει ο εσωτερικός τουρισμός της Ρωσίας. Χαρακτηριστικό είναι το συμπέρασμα μιας έρευνας που αναφέρει πως το 50% όσων Ρώσων επέλεγαν την Τουρκία για προορισμό διακοπών, θα στραφεί  φέτος στο εσωτερικό της χώρας. Τέλος, τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα δε φαίνεται να προβληματίζουν ιδιαίτερα τους Ρώσους, οι οποίοι θεωρούν την Ελλάδα έναν ασφαλή προορισμό.