Παγκρήτια Έκθεση στη Θεσσαλονίκη

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η Παγκρήτια Έκθεση η οποία μετά την σημαντική επιτυχία που σημείωσαν οι τρεις προηγούμενες διοργανώσεις της που έγιναν στην Αθήνα και αποτελεί πλέον θεσμό, ανηφορίζει και θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Θεσσαλονίκη. Η Παγκρήτια Έκθεση Κρητικών Προϊόντων και Υπηρεσιών θα έχει τίτλο “ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση” και σκοπός της είναι η δημιουργία συνεργασιών μεταξύ της Κρήτης και της Μακεδονίας, καθώς και η ενδυνάμωση των εμπορικών σχέσεων των δύο περιοχών μέσω της αντιπροσώπευσης τόσο των Κρητικών προϊόντων από επιχειρηματίες της βορείου Ελλάδας και αντιστρόφως, όσο και μέσω της αντιπροσώπευσης προϊόντων που παράγονται στη βόρεια Ελλάδα από Κρήτες επιχειρηματίες.

Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης στις 30 Οκτωβρίου έως και τις 5 Νοεμβρίου, στους χώρους του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης, στη θέση Κατάρτι. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό και το ωράριο λειτουργίας θα είναι καθημερινά από τις 10:00 το πρωί έως 14:30 το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 17:30 έως τις 21:00 το βράδυ. Οι επισκέπτες της Έκθεσης θα μπορούν να γευθούν τα κρητικά προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς και μεταποιητές. Ορισμένα από τα  προϊόντα που θα βρει ο επισκέπτης στην Έκθεση είναι  Λάδι, διάφορα τυροκομικά προϊόντα, μέλι, παξιμάδι, αρτοσκευάσματα, γλυκά, κρασί, ρακί – τσικουδιά, ποτά, βότανα, καλλυντικά και άλλα. Η έκθεση θα πλαισιώνεται από παράλληλες εκδηλώσεις πολιτιστικού, γαστρονομικού και μουσικοχορευτικού χαρακτήρα που θα προβάλουν την κουλτούρα της Κρήτης.

Θεσσαλονίκη τουρισμός

Όπως είναι αναμενόμενο η Παγκρήτια Έκθεση θα προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών και πολλών εκθετών οι οποίοι με αφορμή την Έκθεση θα επισκεφτούν τη Θεσσαλονίκη. Το ξενοδοχείο a.d. Imperial Palace επιθυμώντας να ενισχύσει τον θεσμό αυτόν έχει προνοήσει και έχει διαμορφώσει έναν ειδικό τιμοκατάλογο για τις υπηρεσίες του για όσους Κρήτες πρόκειται είτε να επισκεφτούν απλά την Έκθεση, είτε πρόκειται να είναι εκθέτες σε αυτή.  Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα η θέση Κατάρτι στην οποία θα πραγματοποιηθεί η Παγκρήτια Έκθεση βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από το ξενοδοχείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης  a.d. Imperial Palace. Συγκεκριμένα η απόσταση μεταξύ του ξενοδοχείου και του χώρου όπου θα πραγματοποιηθεί η Έκθεση είναι 800 μέτρα.

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ