ΟΣΕ Θεσσαλονίκη ⋆ Σιδηροδρομικός Σταθμός Θεσσαλονίκης

Address:
Σιδηροδρομικός Σταθμός Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Description:

Πρόσβαση :

 • Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Θεσσαλονίκης / ΟΣΕ απέχει 1 χιλιόμετρο από το ξενοδοχείο a.d. Imperial Palace Hotel, ένα από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.
 • Οδικώς: 3-10 λεπτά με αυτοκίνητο (εξαρτάται από την κυκλοφοριακή κίνηση).
 • Ταξί: Ενδεικτικές τιμές χρέωσης περίπου  4 - 4,50 ευρώ.
 • Περπάτημα: 5-10 λεπτά
 • Οδική σύνδεση με αστική συγκοινωνία: Γραμμές 14,11,17,37 αστικών λεωφορείων. Άφιξη στο ξενοδοχείο a.d. Imperial Palace Hotel στάση «Κολόμβου», κόστος 1 ευρώ (κανονικό εισιτήριο) και 0,50 ευρώ (μειωμένο), διάρκεια διαδρομής περίπου 5-10 λεπτά.

Περιγραφή: Ο Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός Θεσσαλονίκης αποτελεί τον κεντρικό επιβατικό σταθμό της πόλης για όλες τις επιβατικές αμαξοστοιχίες,  ενώ εκεί έχουν την αφετηρία τους οι περισσότερες λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΘ. Η είσοδος στο σταθμό γίνεται από την οδό Μοναστηρίου και από την οδό Μαργαροπούλου. Διαθέτει επτά αποβάθρες και στο εσωτερικό του σταθμού λειτουργούν εμπορικά καταστήματα. Εγκαινιάσθηκε το 1961, αν  και οι εργασίες ανεγέρσεως ξεκίνησαν το 1937. Την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και καθ' όλη την διάρκεια της Κατοχής όλες οι εργασίες διακόπηκαν και ξανάρχισαν το 1951.

Ο παλιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Θεσσαλονίκης / ΟΣΕ βρίσκεται κοντά στο λιμάνι επί της οδού Παλαιού Σταθμού (νέα δυτική είσοδος) και χρησιμοποιείται ως εμπορευματικός σταθμός.

Categories List:   
 • Πολύ καθάρο, κοντά στο κέντρο με ευγενικό προσωπικό! Το wi-fi πολυ καλό και το πρωινό καλό

  Valentina Serbia
 • Μια διαφορετική νότα στην πόλη. Το δωμάτιο τεράστιο, πεντακάθαρο και ήσυχο. Η ρεσεψιόν φιλικότατη και πρόθυμη να μας εξυπηρετήσει. Η διακόσμηση μοναδική. Σίγουρα θα το ξαναεπισκευτούμε.

  George Romania

Η βαθμολογία των φιλοξενούμενων μας τις τελευταίες 90 ημέρες

0
Booking.com
0
Hrs.com
0
Trivago.com
0
Tripadvisor.com
0
Google.com
0
Kayak.com

Κατεβάστε τώρα δωρεάν τον τουριστικό οδηγό Θεσσαλονίκης

Ξενοδοχεία Θεσσαλονίκη Κέντρο Booking Award
Ξενοδοχεία Θεσσαλονίκη Κέντρο ελληνικό πρωινό
Ξενοδοχεία Θεσσαλονίκη Κέντρο Greek Hotel Award
Ξενοδοχεία Θεσσαλονίκη Κέντρο Support Greece