Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης

Address:
Αεροδρόμιο Μακεδονία, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Description:

Πρόσβαση :

  • Το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» απέχει 17,5 χιλιόμετρα / 10,9 μίλια από το ξενοδοχείο a.d. Imperial Palace Hotel, ένα από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.
  • Οδικώς: 25-40 λεπτά με αυτοκίνητο (εξαρτάται από την κυκλοφοριακή κίνηση).
  • Ταξί: Ενδεικτικές τιμές χρέωσης περίπου  25-30 ευρώ.
  • Οδική σύνδεση με αστική συγκοινωνία: Το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης συνδέεται με τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης και τον Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων "Μακεδονία" με τη λεωφορειακή γραμμή του ΟΑΣΘ 78 (την ημέρα) και 78Ν (τη νύχτα). Το κόστος του εισιτηρίου είναι 2 ευρώ (κανονικό εισιτήριο) και 1 ευρώ (μειωμένο). Τα δρομολόγια του λεωφορείου 78 πραγματοποιούνται κάθε μισή ώρα..

Για όσους επιλέξουν το λεωφορείο του Ο.Α.Σ.Θ., προκειμένου να κατευθυνθούν από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο a.d. Imperial Palace Hotel, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το λεωφορείο με τον αριθμό 78. Τερματικός σταθμός του λεωφορείου αυτού είναι ο Υπεραστικός σταθμός των λεωφορείων των Κ.Τ.Ε.Λ.. Η κοντινότερη στάση προς το ξενοδοχείο a.d. Imperial Palace Hotel είναι στην οδό Τσιμισκή και απέχει 5 λεπτά με τα πόδια.

Για όσους επιλέξουν το λεωφορείο του Ο.Α.Σ.Θ. για τη μεταφορά τους από το ξενοδοχείο προς το αεροδρόμιο μπορούν να επιβιβαστούν στο λεωφορείο με τον αριθμό 78 από την στάση «Κολόμβου» που βρίσκεται στην Εγνατία οδό και απέχει το πολύ 2 λεπτά με τα πόδια από το ξενοδοχείο. Ο χρόνος που απαιτείται και στις δύο περιπτώσεις είναι περίπου 45 λεπτά

Περιγραφή : Το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» βρίσκεται στο Δήμο Θέρμης στην Περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης και σε απόσταση δεκαπέντε (15) χιλιομέτρων νοτιανατολικά από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Η περιοχή του σημερινού αεροδρομίου χρησιμοποιήθηκε ως «Αεροπορικό Πεδίο» για πρώτη φορά το 1917 με την ονομασία «Μεγάλη Μίκρα». Από το 1919 ως το 1931 (αλλά και μετέπειτα), αποτελούσε το βοηθητικό αεροδρόμιο του μεγάλου στρατιωτικού αεροδρομίου του Σέδες. Το 1938 άρχισαν τα έργα για την κατασκευή πολιτικού αεροδρομίου στη Μεγάλη Μίκρα, με την ονομασία «Πολιτικός Αερολιμήν Θεσσαλονίκης». Το 1956 τις ελληνικές αεροπορικές μεταφορές ανέλαβε η ''ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ'' του Αριστοτέλη Ωνάση, στην οποία παραχωρήθηκε και το αποκλειστικό προνόμιο εκμετάλλευσης των αερομεταφορών της χώρας. Το 1993 μετονομάστηκε και έγινε Κρατικός Αερολιμένας Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», παίρνοντας το όνομα του από την ιστορική  γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας. Το 2008 το αεροδρόμιο «Μακεδονία» αποτέλεσε το τρίτο σε κίνηση αεροδρόμιο της Ελλάδας. Σήμερα το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης εξυπηρετεί τοπικές και διεθνείς πτήσεις προς Ευρωπαϊκές χώρες, λειτουργώντας ως επιβατικός και εμπορευματικός σταθμός με 14 θέσεις στάθμευσης αεροσκαφών όλων των μεγεθών. Στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης στεγάζονται επίσης μοίρες της Πολεμικής Αεροπορίας και η Αερολέσχη Θεσσαλονίκης.

Categories List:   
  • Πολύ καθάρο, κοντά στο κέντρο με ευγενικό προσωπικό! Το wi-fi πολυ καλό και το πρωινό καλό

    Valentina Serbia
  • Μια διαφορετική νότα στην πόλη. Το δωμάτιο τεράστιο, πεντακάθαρο και ήσυχο. Η ρεσεψιόν φιλικότατη και πρόθυμη να μας εξυπηρετήσει. Η διακόσμηση μοναδική. Σίγουρα θα το ξαναεπισκευτούμε.

    George Romania

Η βαθμολογία των φιλοξενούμενων μας τις τελευταίες 90 ημέρες

0
Booking.com
0
Hrs.com
0
Trivago.com
0
Tripadvisor.com
0
Google.com
0
Kayak.com

Κατεβάστε τώρα δωρεάν τον τουριστικό οδηγό Θεσσαλονίκης

Ξενοδοχεία Θεσσαλονίκη Κέντρο Booking Award
Ξενοδοχεία Θεσσαλονίκη Κέντρο ελληνικό πρωινό
Ξενοδοχεία Θεσσαλονίκη Κέντρο Greek Hotel Award
Ξενοδοχεία Θεσσαλονίκη Κέντρο Support Greece